Auktion av couture-klänning signerad William Wahlström x Peak Performance: till minne av Matilda

Designern William Wahlström har skapat en unik couture-klänning för Peak Performance till minnet av Matilda. William och Peak Performance har valt att skänka kreationen till MM Rapaport Hargin för att auktioneras till förmån för stiftelsens verksamhet.

Från den 4 februari till den 15 februari ställer Peak Performance ut couture-klänningen i sin flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan i Stockholm. Därefter kommer den ställas ut på NK på Hamngatan i Stockholm tills den auktionen avslutas den 23 februari.

Gå till auktionen på Tradera här

Williams design och den vackra historien bakom klänningen:

En av de som berördes djupt när Matilda omkom var hennes nyfunna vän William Wahlström. William är designern som ett år innan olyckan kom i kontakt med Matilda för att skapa hennes bröllopsklänning. William slutförde brudklänningen hos Matilda i Engelberg och de kom varandra nära. Flera år senare, som en del av sin utbildning på Textilhögskolan i Borås kom William i kontakt med Peak Performances designers som gav eleverna i uppgift att tolka dunjackan.

”Andreas Eklöf, designer på Peak Performance kom till skolan och inspirerade oss till en uppgift där vi med vårt personliga uttryck skulle tolka dunjackan. Så fort jag hörde det, så visste jag att Matilda och min resa tillsammans inte var slut riktigt än. Jag ville på något vis hylla Matilda och med hjälp av Peak Performance som hon var en ambassadör för, visste jag att detta var ett bra tillfälle.” säger William Wahlström

Fotograf: Mimmi Lassen Westberg Modell: Julia N
William Wahlström x Peak Performance

Den handsydda klänningen består av tre delar. En jacka med handsydda Peak Performance P:n i ett rapporterat mönster med kviltad textur i tre lager. En korsett, täckt av paljettyget Matilda bar i sin klänning, med hängslen i glittrande Peak Performance x William Wahlström-skrift. Samt en enorm dunkjol med släp som till överdelen är täckt med paljetter som för tankarna till gnistrande snö.

Video: Victoria Wahlström
William Wahlström x Peak Performance

Vi på MM Rapaport Hargin Foundation är otroligt imponerade av William Wahlströms arbete. Matilda skulle ha älskat denna klänning och vi känner oss både ärade och tacksamma för att kunna auktionera ut denna kreation som William och Peak Performance skänkt till stiftelsen.

Auktionen påbörjas den 4 februari, och sträcker sig till den 23 februari. Gå till auktionen här

In English: Auction of couture dress signed Wiliam Wahlström x Peak Performance

Wiliam is a young Swedish promising designer. In 2016 he designed Matildas wedding dress and they became close friends. When Wiliam got the task to interpret the classic "down jacket" from Peak Performance during his design education, he wanted to make a tribute to Matilda. The created design is a master piece that he together with Peak Performance decided to auction and donate to the foundation.

See more of his work here williamwahlstrom.com

The auction is held at Tradera. Go to auction!

Previous
Previous

2020/2021 season summary: The MM Rapaport Hargin Foundation

Next
Next

Season summary: The MM Rapaport Hargin Foundation 2019/2020